De Herberg Renesse

Kerkring RenesseHistorie
Hotel De Herberg is gevestigd in het pittoreske badplaatsje Renesse. Renesse is van oorsprong een ringdorp uit vroeg 1200. Het destijds genaamde “pension de Herberg” ligt direct aan de ring van het dorp, recht tegenover de Jacobskerk en is in eerste instantie gebouwd als Herenboerderij. Al vrij snel werd het monumentale pand omgevormd tot een dokterspraktijk en tot aan de watersnoodramp in 1953 heeft het deze functie gehad. Tijdens de ramp heeft de praktijk gediend als onderkomen voor zo’n 11 families. De eigenaresse zag dit destijds als een lucratieve bezigheid en zo is het pension ontstaan.

Hotel de Herberg

De ligging van het hotel en de monumentale uitstraling maken De Herberg tot een uniek onderkomen. De Herberg beschikt over zes hotelkamers waarvan vijf tweepersoonskamers en een familiekamer. In 2009 is het hotelgedeelte gemoderniseerd met behoud van authentieke elementen waaronder de houten balken en granieten vloeren. In 2019 zijn er drie geheel nieuwe appartementen gerealiseerd waarin vier tot zes personen kunnen verblijven. Deze appartementen zijn van verschillende luxe opties voorzien, ingericht volgens de laatste woontrends en beschikken toch over die ouderwetse, knusse sfeer. In Het hotel is geheel rookvrij.

Ontbijt
Het verblijf in de hotelkamers is op basis van logies inclusief ontbijt. Voor de gasten die in de appartementen verblijven is het gebruikmaken van het ontbijt optioneel. Logees van De Herberg kunnen tussen 8.00 en 10.30 uur (in het weekend tussen 8.30 en 11.00 uur) aan tafel in de zogenaamde ‘opkamer’, welke nog stamt uit de tijd van de Herenboerderij. Dit is een gezellige ontbijtkamer met uitzicht over het dorp.
In de fijne leefkeuken van de gastvrouw wordt het ontbijtbuffet klaargemaakt en kunt u uw bordje geheel naar wens vullen met diverse ovenverse, luxe broodjes en een assortiment aan vleeswaren, kaassoorten en ander hartig of zoet beleg. Of kiezen uit verschillende heerlijke ontbijtgranen boordevol noten, zaden en specerijen. Ook aan verse eieren, fruit en diverse superfoods is gedacht. Heeft u een allergie, intolerantie of bijzondere wens? Laat het ons dan even weten, we helpen u graag!
Ook zonder te verblijven in het hotel bent u welkom om te komen ontbijten bij De Herberg. De kosten hiervoor bedragen € 14,50 p.p. of € 8,50 voor de kids.
Reserveren voor het ontbijtbuffet is aanbevolen en kan telefonisch, per e-mail of stap even binnen.

Terras
Hotel De Herberg beschikt aan de achterzijde over een ruim, zonnig terras welke voor alle gasten toegankelijk is. Hier kunt u op eigen gelegenheid iets eten of drinken, genieten van de rust, een goed boek lezen of andere gasten ontmoeten.
Ook aan de voorzijde is een gezellig terras gelokaliseerd, direct gelegen aan de ring van Renesse. Dit terras is voor iedereen toegankelijk en uitermate geschikt voor het genieten van een heerlijk kopje koffie in de ochtendzon. Aanschouw hoe Renesse ontwaakt vanaf uw luie stoel in huiselijke, Franse sferen bij De Herberg.

Souvernierwinkels in RenesseParkeren
Achter het hotel bieden wij de mogelijkheid om uw (elektrische)fiets of motor te stallen. Er zijn meerdere oplaadpunten voor e-bikes aanwezig. Op 200 meter afstand van het hotel ligt het Transferium waar u tijdens de zomermaanden uw auto verlicht en gratis kunt parkeren. Hier vandaan vertrekken ook gratis bussen die u over het gehele eiland brengen. In de winter parkeert u op het gehele dorp gratis.

Directe omgeving
De Herberg bevindt zich midden in het centrum van Renesse, dit resulteert in diverse winkels, cafés en restaurants op loopafstand. Ook een supermarkt (100m) en het strand (800m) liggen binnen handbereik van het hotel. Renesse is de perfecte locatie voor het hele gezin en naast Renesse zijn er binnen een straal van zo’n 20 km nog vele andere idyllische plaatsjes te vinden. Wij raden ook zeker een bezoek aan het bos ‘De Domeinen’ in Westerschouwen aan en een tripje over de Deltawerken naar o.a. de Zeeuwse hoofdstad Middelburg.
Bent u een paardenliefhebber? Een paar straten bij ons vandaan vindt u Manege Grol. Hier kunt u terecht voor geheel verzorgde bos- en/of strandritten, maar het is ook mogelijk om uw eigen paard mee te nemen en hier te stallen. Voor meer informatie: www.manegegrol.nl

Privacy
Wij gaan zeer vertrouwd om met de gegevens van onze gasten. Lees hier onze Privacyverklaring »