Omgeving
Renesse

Renesse is een ringdorp, gebouwd rondom de gotische Jacobuskerk. Het is een echte trekpleister voor toeristen omdat het uitermate geschikt is voor familievakanties. De kustplaats beschikt namelijk over diverse stranden, terrassen, winkels en uitgaansmogelijkheden. En met het aan de rand van het dorp gelegen ‘Transferium’ reist u, tussen 15 mei en 15 september, gemakkelijk en gratis met de bus naar het strand en verschillende dorpen of campings. Hier kunt u tevens gratis parkeren.

Het zandstrand van Renesse is ongeveer 17 km lang en ligt naast de bossen van Westerschouwen. De stranden van Renesse zijn herhaaldelijk onderscheiden omdat ze zo schoon zijn. Ze zijn onderverdeeld in familiestranden, watersportstranden en natuurstranden. Voor de kust van Renesse zijn regelmatig zeehonden te zien die op de zandbanken liggen. Het aantal zeehonden in de Zeeuwse wateren neemt de laatste tijd nog altijd toe.

Populaire evenement in Renesse zijn bijvoorbeeld de ‘Fjoertoer’, een jaarlijks terugkerend evenement waarbij een avondwandeling gemaakt wordt over het strand en door de bossen, langs verschillende lichtobjecten. Ook de jaarlijkse ‘Straô’ is een bijzonder evenement. Een bonte stoet van versierde paarden trekt dan door het dorp naar het strand om daar de voeten van de paarden in de zee te wassen. Een kermis mag in Renesse natuurlijk ook niet ontbreken en vindt dan ook elk jaar plaats rondom de kerk. Deze wordt nog altijd rond 25 juli gehouden, de naamdag van Jacobus.

Met name in het zomerseizoen worden er veel evenementen georganiseerd in Renesse.
Schouwen-Duiveland

Renesse is gevestigd op het meest noordelijke eiland van Zeeland: Schouwen-Duiveland, ook wel ‘Kroon op Zeeland’ genoemd. Schouwen-Duiveland kent kilometerslange stranden, grenzend aan nog ongerepte duingebieden. Een prachtige omgeving om te voet, per fiets, te paard of per boot te verkennen. Renesse beschikt over één van de stranden met het schoonste zeewater van de Nederlandse kust. Een prachtige omgeving om zowel tijdens de winter- als zomermaanden te bezoeken.

Schouwen-Duiveland wordt omringd door de Noordzee, Nationaal Park Oosterschelde en de Grevelingen en is dus onlosmakelijk met de zee verbonden. Dit is ook terug te zien in een stukje geschiedenis, denk bijvoorbeeld een het Watersnoodmuseum en de Oosterscheldekering. Hierin wordt eigenlijk een brug geslagen tussen het verleden en het heden. Het vele water biedt naast spanning ook veel vertier. Het eiland is voornamelijk heel populair door het grote aanbod aan te beoefenen watersporten, maar ook door de prachtige duingebieden waar vogelliefhebbers, wandelaars, fietsers en andere sporters hun hart kunnen ophalen.

Schouwen-Duiveland staat in de top 10 van Nederlandse monumenten gemeentes en is dus zeker de moeite waard om eens te verkennen.

 

Zeeland

Een uitgestrekte natuur, monumentale stadjes, de schoonste stranden van Nederland, een rijk landleven, pittoreske dorpjes, een boeiende historie, de lekkerste schaal- en schelpdieren en een tal aan leuke (water)attracties. Dát is Zeeland. Deze provincie kent de meeste zonuren van ons land en is daarom perfect om als vakantiebestemming te bezoeken.

Met de haren in de wind, op de fiets, wandelend of op een surfplank. Ontdek Zeeland op uw eigen manier. Een aangename zeebries maakt de zomers zwoel en de winters zacht en de honderden kilometerslange kust zorgen voor een unieke ervaring.

Zoek de luwte op in het Zeeuwse achterland of bezoek de bloemendijken in de Zak van Zuid-Beveland, deze zijn het mooist in de lente en begin zomer. Er zijn diverse routes beschikbaar die u o.a. naar verborgen dorpen als Nisse brengen. Daar zijn nog elementen te vinden die herinneren aan vervlogen tijden, zoals de ‘vaete’. Ook een echte aanrader: met een gids door Het Verdronken Land van Saeftinghe, het grootste schorrengebied van Europa.

Bezoekt u toch liever de stad? De hoofdstad van Zeeland (Middelburg) heeft per vierkante meter meer monumenten dan Amsterdam en u vindt er nog winkels met eigen merken naast de bekende giganten. Ook in ‘Ganzenstad’ Goes is het goed vertoeven en in het Zeeuws-Vlaamse ‘Slûûs’ kunt u winkelen in Bourgondische sferen.


De zeven Michelin sterrenrestaurants bewijzen ook dat het culinaire niveau van Zeeland op peil is. Meer interesse in een goede bak Zeeuwse mosselen? Daarvoor kunt u bijna overal in de provincie terecht, bijvoorbeeld bij Neeltje Jans. Daar ligt ook Deltapark Neeltje Jans, waar u alles kunt lezen, zien en ervaren wat met de Deltawerken te maken heeft. Hoogtepunt is een bezoek aan de Oosterscheldekering. Deze wordt niet voor niets ook wel het achtste wereldwonder genoemd.

Kortom er is oneindig veel te zien en te doen, een vakantiebestemming waar u zich met het gehele gezin meerdere weken kunt vermaken. Geniet van het buitenleven tijdens een vakantie in eigen land!